Ines Vasiljević

Kontakt slika

umjetnička direktorica

Idejni tvorac Kinookus FFF-a i jedna od utemeljiteljica Udruge. Nakon magisterija na Sveučilištu u Torinu (DAMS – Discipline Arte, Musica e Spettacolo), završila je prestižnu filmsku Akademiju Centro Sperimentale di Cinematografia u Rimu, odsjek produkcije. Tijekom studija pohadjala je  MAIA Workshops Media’s Programme Training za europske producente.

Započela je profesionalnu karijeru kao direktor filma i organizator produkcije za kratke i dugometražne filmove. Radila je kao savjetnik za mnoge filmske festivale te kao organizator i predavač na brojnim filmskim seminarima, radionicama i konferencijama.

Surađivala je kao savjetnik na razvoju i financijskom packaging-u dugometražnih filmova u koprodukciji s internacionalnim partnerima te kao kreativni, izvršni i delegirani producent mnogih kompanija (Indigo film, Buena Onda, Offside, Tangram Film, il Labirinto, Run to me, Fourlab, Tico Film, Nova film, National Geographic International, Dreamwork Pictures, Intelfilm, La Fabbrichetta, Centro Sperimentale di Cinematografia).

Posljednji filmovi na kojima je surađivala su Slow Food Story, Pinuccio Lovero - Yes I can, La nave dolce, Make the History Without Me, Fratelli d'Italia. Predavač je i u Centro Sperimentale di Cinematografia, na odjelu za dokumentarni film i na rimskom IED-u (Istituto Europeo di Design), odsjek za video produkciju.

Član je žirija i tutor Experimenta projekta koji financira i prati rad mladih talijanskih redatelja pri snimanju prvog filma. Umjetnička direktorica Kinookus FFF-a i financijski direktor svih projekata Udruge.

PROGRAM 2019