Ivan Vigjen

Kontakt slika

Rođen 1979. godine u Dubrovniku, u kojem je završio osnovnu školu (1994.) i opću gimnaziju (1998.). Diplomirao povijest umjetnosti i arheologiju (2009.) na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je dobio Nagradu za izvrsnost u studiju povijesti umjetnosti za 2009. godinu.

Trenutno je na doktorskom studiju povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temom o povijesti zaštite spomenika u Dubrovniku.

Do sada se bavio uglavnom temama vezanim uz povijest zaštite spomenika u u Dubrovniku i temama iz dubrovačke kulturne prošlosti. Sudjelovao je na više znanstvenih skupova i autor je nekoliko izložaba te je održao više javnih predavanja na dubrovačke teme u Dubrovniku i diljem Hrvatske.

Područje njegovih interesa povijest je zaštite spomenika u Dubrovniku u XIX. i XX. stoljeću i kulturna povijest Dubrovnika. Na te teme redovito objavljuje u znanstvenim i popularnim publikacijama, a priredio je i napisao nekoliko knjiga.

Član je Društva prijatelja dubrovačke starine, Matice hrvatske ogranak Dubrovnik, Društva dubrovačkih pisaca i Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske. U Udruzi Kinookus osmišljava i realizira projekte vezane za materijalnu i nematerijalnu baštinu. Na Kinookus FFF-u urednik je i voditelj sekcije Nevigjeno.

PROGRAM 2019