Svjetska kuharska zvijezda na 6. Kinookusu!

Ispis

velika JP

Jp McMahon glavni je kuhar, vlasnik restorana i pisac. On je i kulinarski direktor skupine restorana EatGalway koju čine Aniar, Cava Boedga i Eat Gastropub. Također vodi školu kuhanja Aniar Boutique Cookery School. JP predan je obrazovnim i etičkim aspektima hrane, te podržava najbolje lokalne proizvode i proizvode uzgoja na otvorenome, te je u izravnoj vezi s malim proizvođačima.

Osnivač i direktor festivala Galway Food Festival, JP je ambasador irske hrane i voditelj mreže za globalni projekt Cook it Raw. Također je i ambasador španjolske hrane u Irskoj posebno promovirajući vina Rías Baixas (Galicia) i Jerez. JP je trenutno povjerenik za Euro-Toques Irska, te je član njihovog Vijeća za hranu.

Predaje i povijest umjetnosti na UCC-u, a upravo završava svoj doktorat iz povijesti umjetnosti s naglaskom na američkoj umjetnosti dvadesetog stoljeća. Objedinjujući svoje interese u njegovim se restoranima redovito održavaju izložbe, sponzoriraju lokalni umjetnički festivali i događanja te promiče umjetnost na lokalnoj razini u Galwayu.

Trenutno JP organizira međunarodni simpozij kuhara “Food on the Edge” (“Hrana na rubu”). Ovaj će se događaj održati u Galwayu u listopadu 2015., 2016. i 2017. godine. Događaj okuplja najbolje međunarodne kuhare iz cijelog svijeta. JP također ima tjednu kolumnu subotom u irskim novinama The Irish Times.