TKO JE FOODZILLA?

Ispis

velika gruica

Potrebno je par minuta kako biste shvatili zašto Richard Gruica ima nadimak “Foodzilla.” Svojom nevjerojatnom osobnošću i žarom za sve što ima veze s hranom, Richard Gruica, Amerikanac hrvatskih korijena rođen na Jamajci, ima bogato kulinarsko iskustvo koje proizlazi iz njegovog rada s najboljim kuharima SAD-a. Otvorio je i vodio prvi restoran Nuevo Latino u Australiji. 

Nakon što se vratio u SAD kako bi osnovao obitelj i radio kao kuhar-savjetnik, Richard se preselio u grad Charlotte u Sjevernoj Karolini u kojem je započeo projekt Good Eats and Meets, online grupu za blagovanje i druženje. Good Eats and Meets postala je najveća grupa takve vrste u Sjedinjenim Američkim Državama i broji tisuće članova. Sada postoje Good Eats and Meets grupe u 6 gradova (Atlanta, Charlotte, Columbia, Greenville, Miami i Washington DC), a uskoro će ih biti još. 

U posljednjih 7 godina Richard i Good Eats and Meets grupe organizirale su tisuće događanja, a sada se kulinarske avanture šire na Europu. Captivating Croatia Tours projekt je izleta vezanih za kulinarske specijalitete i vino koji će goste povesti na nezaboravni put Hrvatskom. U Richardovom profesionalnom kao i osobnom životu postoji jedna konstanta - hrana, kao i sve one divne stvari koje se vrte oko hrane … obitelj, prijatelji i posebna sjećanja.

Trenutno JP organizira međunarodni simpozij kuhara “Food on the Edge” (“Hrana na rubu”). Ovaj će se događaj održati u Galwayu u listopadu 2015., 2016. i 2017. godine. Događaj okuplja najbolje međunarodne kuhare iz cijelog svijeta. JP također ima tjednu kolumnu subotom u irskim novinama The Irish Times.