FILMSKI FESTIVAL

Kinookus Food Film Festival jedini je međunarodni filmski festival ove vrste u Hrvatskoj.

Utemeljen je 2010. godine s namjerom da se jednom malom mjestu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kroz originalni sadržaj i strukturu manifestacije, udahne novi život, “skine prašina” sa zaboravljenih mjesta i priča te stanovništvo potakne na aktivno sudjelovanje u njezinoj organizaciji i izvedbi. Kroz niz susreta s budućim partnerima i pokroviteljima Festivala, Ston se - zbog svoje iznimne kulturne, spomeničke, gastro i prirodne baštine - “nametnuo” kao idealno mjesto za ovu vrstu priredbe.

okusavanje

Danas je Kinookus FFF potpuno suživljen sa stanovnicima Stona i predstavlja vitrinu najboljeg što ovaj prekrasni gradić može ponuditi svojim gostima i posjetiteljima.

U Hrvatskoj i inozemstvu Festival je prepoznat kao inovativna formula održivog razvoja i vrednovanja osobitosti jednog podneblja.

Osim što je vratio Sedmu umjetnost u javne prostore Stona u kojem je kino dvorana zatvorena već krajem osamdesetih godina XX. stoljeća, Kinookus FFF osjetno je pridonio oživljavanju društvenog života uvelike otežanog razaranjima u Domovinskom ratu i snažnim potresom 1996. godine.