MULTIMEDIJALNI RAD PUTUJE U BEOGRAD

Ispis

ono sto niste znali

Izložba „Ono što niste znali da postoji. Ugrožena hrana iz cijelog svijeta”bit će otvorena 11. listopada u 19 sati u Beogradu, u prostoru Beogradskog marketa (Žorža Klemensoa 19), i bit će otvorena do 25. listopada.

Izložba ima za cilj naglasiti važnost gastronomskog nasljeđa i raznolikosti te skrenuti pažnju na rizik nestanka pojedinih biljnih i životinjskih koje su važan dio naše prehrane. Svaki posjetitelj izložbe moći će otprintati posebno kreirane recepte s proizvodima Arke okusa.

Izložba koja u Beograd stiže nakon gostovanja u stockholmskom Spritmuseum-u dio je projekta Food is Culture/F.UTURE (Hrana je kultura), financiranog od strane programa Kreativna Evropa, italijanske Fondacije CRC di Cuneo i Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije. Izložbu koja će tijekom ove i naredne godine gostovati širom Europe čini umjetnička instalacija koja pruža doživljaj hrane kroz praktično iskustvo i direktan kontakt s izloženim predmetima i kroz priče proizvođača.

Tijekom trajanja izložbe, 16.10. u 19h, bit će organizirana tribina za Svjetski dan hrane. Sudionici tribine su Tamara Ognjević, gastroheritolog i Milica Mrvić, umjetnica.

Prilikom otvaranja izložbe i tribinskog programa posjetitelji će imati prilike isprobati hranu pripremljenu od tradicijskih namirnica i recepata kuhara Beogradskog marketa.

Izložba „Ono što niste znali da postoji. Ugrožena hrana iz cijelog svijeta”osmislio je Slow Food u suradnji s dizajnerkom i kustosicom Josefin Vargö. Izložba će biti organizirana i u Bruxellesu (proljeće 2020.) i Pollenzu (ljeto 2020.), uz mogućnost dodatnih izlaganja u onim institucijama koje za to pokažu interes.