Agrobiznis

Ispis

O projektu

Dubrovačko područje je napravilo malo ulaganja u poljoprivredu tijekom godina, međutim, potražnja u turizmu se brzo razvija, a zajedno s pristupom EU tržišta zajednički razvoj poljoprivrednog sektora može značajno doprinijeti gospodarskom razvoju ruralnih područja. Prekogranično područje Dubrovnika i Bosne i Hercegovine posebno je poznato po svestranosti poljoprivrednih proizvoda, mnogi od njih se mogu identificirati kao "poljoprivredna baština" i biti specifični za ovo područje i izvor priznatih kulinarskih specijaliteta, koje, međutim, tržište ne prepoznaje. 

Na tragu toga, vođeni željom i namjerom da se iskoriste svi potencijali koji nisu prepoznati do sada, osmislili smo projekt koji će značajno doprinijeti razvoju poljoprivrednih, ekonomskih i ljudskih potencijala u obje zemlje, te na taj način stvoriti podlogu za uvođenje inovativnih koncepata u poljoprivredi. 

Cilj projekta jačanje je prekograničnog ruralno-ekonomskog razvoja i konkurentnosti tipične regionalne proizvodnje poljoprivrednog sektora. Agrobiznis će doprinijeti unapređenju konkurentnosti i produktivnosti malih i srednjih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u ruralnim pograničnim područjima.